Hjälp till att handla åt äldre och riskgrupper

Köpa mat

Ny uppdatering: Uppslutningen har varit enorm. Här nedan hittar du mer än 20 grannar som gärna hjälper till. Ring eller maila dem om du behöver hjälp.

Många i vårt kvarter är äldre och i riskgrupper. Flera sitter säkert också i karantän för att någon i hushållet är smittad. Samtidigt har vi andra otroligt nära till apotek och livsmedelsaffärer. Låt oss hjälpas åt i dessa Corona-tider. Vi sätter upp lappar i alla trapphus att man kan anmäla sig här på hemsidan, eller till föreningen om man behöver hjälp, eller kan hjälpa till.

- Du som behöver hjälp. Skriv här i tråden: Hjälp behövs: Förnamn, tel.nr, ev e-post och när du behöver hjälp.
- Du som kan hjälpa till. Skriv här i tråden: Hjälp kan ges: Förnamn, tel.nr, ev e-post och när du kan hjälpa till.

Bäst är ju att man får kontakt digitalt och diskuterar över telefon eller i mail vad som ska köpas och att det går att Swisha vid dörren, men det kan man väl komma överens om själv, vad som funkar.
Om man inte kan fråga eller svara digitalt kan man lägga en lapp i föreningens brevlåda i port 114, 1 tr, så skriver vi in det här.

Eftersom kommentarer bara kan göras efter inloggning av behörig kommer de bara att kunna komma från boende. Ingen risk för trams och troll utifrån alltså. Sedan får köpare och hjälpare hitta varandra själva och se till att överlämning och betalning funkar på bästa sätt.

Lycka till!