Gästlägenhet

Gästis

Föreningen kan med stolthet hyra ut en övernattningslägenhet, Gästis, till boende i Brf Rektangeln 22.

Gästis är vår pärla där du kan hyra plats åt dina nära och kära för en billig peng. I lägenheten finns det sovplatser för upp till sju personer där man kan njuta av både storstadens puls på Götgatan och Ringvägen samtidigt som det är lugnt och skönt vid denna del av kvarteret. Lägenheten är en tvåa med kokvrå och badrum på dryga 50 kvm som hyrs ut för endast 600 kronor per dygn. Lägenheten ligger på 1 trappa i port 114 och förutom ett fullt utrustad kök finns bland annat en hopfällbar babysäng.

Bokning

Du som bokar ska vara medlem eller hyresgäst i Brf Rektangeln 22 och du ska vara myndig. Hela tre månader innan det avsedda datumet kan du göra en bokningsförfrågan. Tiden som du kan boka är högst sju dagar i sträck. Om det är ledigt och du har behov av en längre bokning har du möjlighet att förlänga med som mest ytterligare sju dagar. En bokning i taget är huvudregeln för att så många som möjligt ska ha tillgång till Gästis. Du kan därmed göra en ny bokning direkt efter att dina gäster har checkat ut och att städningen blivit godkänd.

Själva bokningen gör du via hemsidans kontaktformulär. Se först om Gästis är ledig i nedanstående kalender innan du skickar in en bokningsbegäran.

Kostnad/Betalning

Hyreskostnaden är 600 kr/dygn. Betalning ska ske senast den första vardagen efter att hyrestiden upphört. I samband med att tecknandet av hyresavtalet lämnas information om betalningen.

Avbokning

Periodvis är efterfrågan av att hyra Gästis stor. Om du inte kommer att nyttja din bokning då är det mycket bättre att avboka den i så god tid att fler ska få chansen att njuta av Gästis och att du slipper betala hyran.

Reglerna runt en avbokning

 • Avbokar du minst 14 dagar innan inflyttning utgår ingen hyra.
 • Avbokar du minst 7 dagar innan inflyttning debiteras hyra för bokade dagar. Du debiteras med 50 % av kostnaden för bokade dagar, minst 600 kr och max 1 800 kr.
 • Avbokar du med kortare varsel än en vecka debiteras du fullt pris för samtliga bokade dagar.

Incheckning

En eller två nyckelbrickar lämnas ut till det hushåll som hyr Gästis beroende på antalet i sällskapet. Dessa lämnas ut i samband med att hyresavtalet skrivs under. Brickorna går både till Gästis och till portarna för att komma in till fastigheten. I avtalet ska samtliga gäster som ska bo i lägenheten registreras med namn och personnummer. Incheckning från klockan 14 den första dag du hyr och utcheckning sker senast klockan 12 på utflyttningsdagen.

Boendetiden

Gästis omfattas av samma ordningsregler som gäller övriga boende i fastigheten och det är du som medlem eller hyresgäst som ansvarar för ordningen under hyrestiden, även om du inte bor där själv. Det innebär att du är ersättningsskyldig för alla eventuellt uppkomna skador på lägenheten eller dess inventarier. Oavsett hur skadan uppkommit eller vem som orsakat den. Ersättningen bestäms till nyanskaffningsvärdet av likvärdiga inventarier och debiteras så snart värdet är bestämt och där föreningen är den som har bestämmanderätten. Observera att föreningen inte har tecknat några försäkringar rörande de boendes tillhörigheter under hyrestiden. Om du vid inflyttning upptäcker brister eller skador som orsakats av tidigare hyresgäst meddelar du detta direkt till föreningen på info@rektangeln22.se. Fester får inte får förekomma, och enbart de som är anmälda i samband med att hyresavtalet signeras får övernatta i Gästis. Rökning är naturligtvis inte tillåtet, varken i Gästis eller i trapphuset. Rökning sker utomhus och den som röker ska plocka med sig fimparna. Djur kan tyvärr inte tas med under vistelsen i Gästis. Du håller själv med sänglinne, handdukar etc samt även förbrukningsmaterial som diskmedel trasor etc. Respekteras inte dessa enkla regler kan föreningen begära att du omedelbart flyttar ut men fortsatt vara betalningsansvarig för samtliga dagar som bokningen är gjord.

Utcheckning

Innan du checkar ansvar du för att Gästis är minst lika fint som vid din ankomst. Det finns städskåp med städutrustning och rengöringsmedel.

Nedan punkter ska följas.

 • Vara tomt och rent i kylskåpet
 • Spis och diskbänken rengjord
 • Diskmaskinen tömd
 • Vädrat (med elementen avstängda)
 • Återvinningen lämnas på Älvsborgsgatan eller återvinningsrummet i port 106
 • Soppåsen slängd
 • Gästsängar hopvikta
 • Sängarna urbäddade
 • Täcken och filtar ihopvikta
 • Gardinerna fördragna
 • Dammsugit
 • Inga personliga hygeinartiklar lämnas i badrummet
 • Badrummet städat; toalett, handfat och badkaret rengjort
 • Våttorkat golvet
 • Minst en rulle toalettpapper ska finnas innan du lämnar Gästis

I samband med utcheckningen lämnas nyckelbrickorna tillbaka. De läggs i ett kuvert som läggs i brevinkastet till föreningens expedition som ligger vägg i vägg med Gästis på en trappa i port 114. Returneras inte brickorna anses de som förlorade och debiteras med 500 kr/styck. Efter att hyrestiden är avslutad gör föreningen en städavsyning. Är städningen inte tillfredsställande debiteras du för iordningställa Gästis i kravställt skick.