Odlingsgruppen

Odlingsgruppen igång

Helgen 18-19 april 2020 kör odlingsgruppen igång för säsongen. Då kommer pallkragarna och då samlas vi och ställer dem på plats samt fyller dem med jord.

Helgen därefter är det uppstartsmöte och plantbytardags.

Sedan är det bara att sätta igång och odla. Bara de som har blivit tilldelade en låda ingår i odlingsgruppen.

Vi har 16 odlingslådor och alla är uppbokade för denna säsong. Säsongen varar vecka 19 - 42 och det kostar 250 kronor per säsong. Sedan kan man ställa sig i kö för nästa säsong. Fördelning sker efter kötid.

Man förbinder sig att sköta sin odling och inga gifter får användas. Det får endast odlas lagliga plantor. Brf har rätt att säga upp avtalet efter tillsägelse om den inte sköts. Det kommer att anordnas odlingsträffar.

Regnvatten
Vi kommer att samla in regnvatten i en tunna där man kan hämta vatten för bevattning.

Kompost
Vi har en kompost där man kan slänga trädgårdsavfall, matavfall av typen grönsaksrens mm. Det är för att vi ska kunna göra vår egen jord. Det är de 16 odlarfamiljerna som startar det här projektet med insamling av delar av matavfallet. 2023 kräver Stockholm stad att vi ska ha en hållbar insamling av allt matavfall. Då kan det här vara ett vettigt komplement till matavfallskvarnarna.

Det kan ju vara bra att inte låta barnen leka där utan uppsikt för säkerhets skull, då det emellanåt kommer finnas diverse icke barnvänliga föremål på plats. Därför är området låst med hänglås. När odlingen är igång får odlarna så klart koden till hänglåset.

Om du vill kontakta odlingsgruppen gör du det på: odlingslador@rektangeln22.se