Brf Rektangeln 22 En avskild oas ovanpå Ringens köpcentrum vid Skanstull - här är nära till alltFöreningen

Här har vi drömläget på Södermalm. Centralt i korsningen Götgatan och Ringvägen med goda kommunikationer och nära till allt. Många blir positivt överraskade när de upptäcker vår grönskande innergård - en lummig oas mitt i stan.

Inte minst bor vi vid Skanstull med storstadens puls utanför porten samtidigt som vi har Årstaviken med sina fina promenadstråk runt knuten. Skanstulls T-bana finns direkt utanför fastigheten och många busslinjer har hållplatser på Ringvägen. Vi har en förskola på vår barnvänliga gård där det även finns en stor grillplats och många ställen att sitta ner och njuta av tillvaron.

Vi försöker aktivt skapa en anda av vänlighet grannar emellan och tillsammans hjälps vi åt att dra nytta av alla kompetenta medlemmars idéer och arbetsinsatser. Vi har gemensamma "fixardagar" helt och hållet byggt på frivillighet där de boendes egna drivkraft för att underhålla och utveckla fastigheten och inte minst gården är nyckeln till framgång. Föreningen tänker på miljön och arbetar för energisnåla lösningar när och där det är möjligt.


I bottenplanet av fastigheten finns Ringen Centrum med ca 45 butiker och all tänkbar service inklusive apotek och systembolag.

Capio vårdcentral Ringen finns i fastigheten med ingång från centrum. Södersjukhuset finns på bara några minuters avstånd. Folktandvården har en specialistklinik belägen i port 100.

Ett flertal gym finns i närheten varav Friskis & Svettis i fastigheten. Eriksdalabadet, Stockholms största simhall, med stor utomhusanläggning under sommarhalvåret har vi bara ett par hundra meter bort. Utanför Eriksdalsbadet finns även ett utomhusgym.

Inom räckhåll finns ett flertal skolor, exempelvis Eriksdalsskolan (åk 0-9), Tullgårdsskolan (åk 0-9), Åsö grundskola (åk 7-9) och Åsövuxengymnasium samt prestigefyllda Engelska internationella gymnasiet.

Parkeringsgarage finns i fastighetens källarplan och sköts av Q-Park, tel 0771-92 69 90 00. I övrigt hänvisas till boendeparkering via Stockholm stad.