Många tog tillfället i akt

I söndags kom en grovsopbil och stod utanför järngrinden i två timmar. Många boende tog tillfället i akt att kasta skräp. Det avlastar källsorteringsrummet och förmodligen även källarförråd och källargångar. Förutom att det säkert blir luftigare hemma.

Om intresse finns kan vi göra det här fler gånger samt eventuellt lägga in det regelbundet så man vet när skräp kan kastas. Så fundera på vad du har i källarförråd och på andra ställen och ladda inför nästa rensningsdag.

Italiensk kaffebar på väg till oss

Uppdatering: Natten till onsdagen utfördes ljudligt arbete 01.00 på natten. Brf har tagit kontakt med fastighetsägaren som påminner hantverkaren om att störande arbete endast får utföras mellan 07 och 11. Vi hoppas därmed att det var en engångshändelse.

Tänk dig Sosta på Sveavägen där det alltid går att få en ståkaffe och trevligt prat med en barista (oftast italiensk). Det är i alla fall Koffeinh2o:s idé med sina kaffeställen.

Passa på att höstrensa!

Söndagen den 24 okt mellan 14.00-16.00 kommer en grovsopbil från Recycling AB att stå utanför järngrinden. I den får vi lämna allt avfall, utom hushållssopor, elektronik, farligt avfall, vitvaror, däck samt brandsläckare. Det är inte möjligt att ha en container stående en längre tid så vi provar den här modellen. Faller det väl ut kommer vi att beställa den igen.

Port Ringvägen 121 måste lagas

I fredags eftermiddag visade det sig att porten mot Ringvägen 121, alltså Götgatan 124, hängde mycket osäkert på bara ett gångjärn och riskerade att trilla av helt och hållet. Porten är mycket tung och utgör en allvarlig fara om någon skulle få den över sig. Låsfirman bedömde att det var så osäkert att porten inte borde användas alls förrän svetsning av gångjärn och fäste kunde göras. Det fanns ingen möjlighet att få det gjort i fredags. Därmed är den porten avstängd.